Durant poput Jordana iz 1988. godine

Durant poput Jordana iz 1988. godine

Edmir Škorić

Sjajni košarkaš Oklahoma City Thundera, Kevin Durant,  uradio je nešto posebno u pobjedi nad Minnesotom.

Oklahoma je sa 113:103 savladala Minnesotu,  a Durant je prvi košarkaš nakon Michaela Jordana iz 1988. godine koji je u istoj utakmici zabio barem 30 koševa uz 10 asistencija i 10 skokova, te po 4 blokade i ukradene lopte. 

Ovo je bio četvrti triple-double Duranta u karijeri. Protiv Minnesote je ubacio 32 poena, 10 skokova, 12 asistencija, te po 4 blokade  ukradene lopte.

Inače, Jordan je 16. januara 1988. godine u pobjedi Chicago Bullsa nad Detroitom upisao 36 koševa, po 10 asistencija i skokova, te po 4 blokade i ukradene lopte.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.