Durantula "ubola" prvake, Houstonu pripao derbi Teksasa

NBA liga

Durantula "ubola" prvake, Houstonu pripao derbi Teksasa

Protekla noć u NBA ligi nije mogla bolje početi, nego li okršajem u kojem su aktuelni prvaci Miami Heat ugostili Oklahoma City Thunder. Duel LeBrona i Duranta pripao je košarkašu Heata koji je dao 34 poena u ovome susretu, pola koša više nego li prva zvijezda Oklahome, ali su zato gosti dali 17 poena više i zasluženo odnijeli pobjedu sa Floride rezultatom 11:95.

"Vrućina" nije izgledala najbolje, a pored Jamesa značajan poenterski učinak imali su Wade sa 15 i Bosh sa 18 poena, dok su u redovima gostiju dvojica rezervista Fisher i Lam identičnim brojem poena poništili učinak Miamijevog dvoja. Razliku, koja je sasvim sigurna odlučila pobjednika u ovome susretu napravila su 22 poena fenomenalnog Sergea Ibake.

Iznenađenje su protekle noći priredili i Chicago Bullsi koji su slavili na gostovanju kod Spursa, a do pobjede ih je predvodio Butler sa 19 poena, dok je još čak šest igrača Bikova postiglo deset i više poena.

S druge strane Parker je ubacio 20, veteran Duncan 17, ali Mamuze nisu mogle izbjeći svoj 13. ovosezonski poraz.

Zanimljivo je bilo i u derbiju Teksasa gdje je Dallas na domaćem terenu poražen od Houstona sa 117:115. Parson je ubacio 26, a Howard 21 poen, dok su i svi ostali košarkaši Raketa bili itekako raspoloženi, a Motiejunas je upisao 14 skokova.

S druge strane u redovima Mavsa fenomenalan je bio duo veterana Nowitzki-Carter. Njemački košarkaš postigao je 38, a Carter 22 poena, ali ni to nije bilo dovoljno za pobjedu u lokalnom derbiju.

Rezultati:
Miami Heat - Oklahoma City Thunder 95:112
Toronto Raptors - Orlando Magic 98:83
Atlanta Hawks - Detroit Pistons (odgođeno)
Boston Celtics - Philadelphia 76ers 94:95
Milwaukee Bucks - Phoenix Suns 117:126
Minnesota Timberwolves - New Orleans Pelicans 88:77
Dallas Mavericks - Houston Rockets 115:117
Denver Nuggets - Charlotte Bobcats 98:101
San Antonio Spurs - Chicago Bulls 86:96
Sacramento Kings - Memphis Grizzlies 89:99
Los Angeles Clippers - Washington Wizards 110:103

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.