Dva ABA ligaša u Euroligi od iduće sezone?

Po riječima Eduarda Scotta

Dva ABA ligaša u Euroligi od iduće sezone?

U Euroligi bi se od iduće sezone mogla naći čak dva predstavnika iz ABA lige, rekao je u intervjuu za Sportklub Eduard Scott. 

Scott, koji je glavni operativac Eurolige u intervjuu je rekao slijedeće:

"Jedna od naših pozivnica prioritetno se čuva za prvaka ABA lige. Ukoliko Partizan ne osvoji ABA ligu, a nekim slučajem zaigra u finalu Eurocupa, postoji mogućnost i to ne mala, da od iduće godine dva ABA ligaša zaigraju u Euroligi" - rekao je Scott.

Nažalost, novonastala situacija s pandemijom koronavirusa ne ostavlja baš velike šanse da će se takmičenje u ABA ligi i Euroligi ove sezone nastaviti, no svakako je lijepo vidjeti da u najjačem europskom klupskom takmičenju ovako gledaju na regionalno takmičenje koje je nekada istovremeno davalo čak tri Euroligaša. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi