Dva poena Nurkića, ranjena Oklahoma iznenadila Denver

Denver izgubio

Dva poena Nurkića, ranjena Oklahoma iznenadila Denver

Midhat Šljivak

Košarkaši Denver Nuggetsa iznenađujuće su poraženi večeras na gostovanju kod Oklahome City Thunder rezultatom 102:91.

Iako je zbog povreda ostali bez pola tima, Oklahoma je dominirala u ovom susretu. Već nakon prve dionice su imali 12 poena prednosti (29:17), da bi s dominacijom nastavili i u drugoj četvrtini.

Nemilosrdno je Thunder punio koš Nuggetsa, pa se na poluvrijeme otišlo sa 22 poena prednosti u korist Oklahome, 55:33. 

Tijekom treće dionice Oklahoma je održavala prednost. Nisu dopustili povratak u utakmicu gostima iz Colorada, a nakon 36 minuta igre je bilo plus 20, 76:56.

Uspjeli su Nuggetsi ipak da se vrate. Nošeni sjajnim Lawsonom susret su uveli u neizvjesnu završnicu.  Ipak, Ibaka i Jones su trojkama prelomili meč, te je na kraju Oklahoma slavila pobjedu, prvu u sezoni

Jusuf Nurkić je odigrao nešto više od pet minuta, a za to vrijeme na parketu je ubacio dva poena, imao je dva skoka i jednu asistenciju. 

Nuggetsi je predvodio Lawson sa 25 poena, dok su na drugoj strani Perry Jones i Serge Ibaka ubacili po 23 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti