Dvije ekipe su još uvijek bez pobjede, a dvije bez poraza

Zanimljiv početak nove NBA sezone

Dvije ekipe su još uvijek bez pobjede, a dvije bez poraza

M. Šljivak

Nova NBA sezona polako se zahuktava.

Sve ekipe su odigrale između tri i pet utakmica, a za sada dvije ekipe nemaju poraz, a isto tako dvije su još uvijek bez pobjede.

Na Istoku za sada je Philadelphia na vrhu. 76ersi su odlično ušli u novu sezonu i imaju omjer od 4-0, a iza njih su aktuelni šampioni Toronto Raptorsi sa omjerom 4-1.

Interesantno je da su u Istočnoj konferenciji svi timovi upisali bar po jedan trijumf, a za sada su na dnu New York Knicksi i Chicago Bullsi sa omjerom 1-4.

Zapadna konferencija nam kao i svake godine donosi mnogo više uzbuđenja, a za sada su ispred svih San Antonio Spursi sa omjerom od 3-0.

Čak deset ekipa za sada ima procenat pobjeda iznad 50 posto i sigurno je da će nas i ove sezone čekati velika borba za osam pozicija koje vode u doigravanje.

Na Zapadu za sada stanuju i jedine dvije ekipe koje nemaju pobjedu. To su New Orleans Pelicansi (0-4) i Sacramento Kingsi (0-5) i prema svemu sudeći, teška je sezona pred ovim ekipama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi