Dvojica bh. košarkaša karijeru nastavljaju u Litvaniji

Kobić i Mulaomerović dogovorili sa Džukijom

Dvojica bh. košarkaša karijeru nastavljaju u Litvaniji

M. Šljivak

Mladi bh. košarkaši Dino Kobić i Ibrahim Mulaomerović karijeru će nastaviti u Litvaniji.

Ovi 20-godišnjaci će u narednoj sezoni nositi dres ekipe Džukije s akojom su dogovorili saradnju i sigurno je da će u ovom timu imati priliku da pokažu šta znaju.

Kobić (210cm) je proteklu sezonu igrao u Španiji za ekipu Basket Girone čiji je vlasnik NBA košarkaš Marc Gasol, dok je 216 centimetara visoki Mulaomerović također igrao u ovoj državi, ali za ekipu Alicantea.

Sada je došlo vrijeme za korak dalje u karijeri. Mladi bh. košarkaši će pokušati da se izbore za minutažu u litvanskom timu koji je proteklu sezonu završio na devetom mjestu.

Najveći uspjeh ovog tima je polufinale prvenstva Litvanije koje su igrali tri puta, posljednji put 2008. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi