Dvojica bh. košarkaša na NBA kampu u Trevisu

Imaće šansu da se dokažu

Dvojica bh. košarkaša na NBA kampu u Trevisu

Midhat Šljivak

NBA liga potvrdila je sinoć da je 31 od 40 pozvanih košarkaša prihvatilo ponude za učešće na NBA kampu u Trevisu koji se održava od 2. do 5. juna.

Među onima koji su prihvatili pozivnice su i dvojica reprezentativaca Bosne i Hercegovine. Radi se o Aleksandru Laziću i Džananu Musi, koji će tako imati šansu da se pokažu pred skautima iz najjače lige svijeta.

Musa je odlučio da se ove godine prijavi za NBA draft. Očekivanja su da će biti izabran sredinom prve runde, dok je Lazić kao 22-godišnjak automatski dostupan za draft bez ikakve prijave.

Od košarkaša sa ovih prostora u Trevisu će se pojaviti Aleksa Ilić iz podgoričke Budućnosti, te Partizanov Vanja Marinković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi