Dwight Howard ima novi klub

Howard i zvanično postaje 'Čarobnjak'

Dwight Howard ima novi klub

S. Grebović

Ono što se u posljednje vrijeme nagađalo dobilo je epilog, Dwight Howard potpisao je za ekipu Washington Wizardsa. U klub iz prijedstolnice Sjedinjenih Država Howard stiže kao slobodan igrač, a od njega se očekuje da donese prevlast pod koševima te tako da svoj doprinos da se Čarobnjaci i naredne sezone bore za plasman u Play off.

Ovaj bivši košarkaš Orlando Magica, Los Angeles Lakersa, Houston Rocketsa, Atlanta Hawksa i Charlotte Hornetsa za 14 godina u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta u prosjeku je bilježio 17,4 poena, 12,7 skokova uz dvije blokade, dok je prošlu sezonu završio sa brojkama nešto manjim od prosjeka u karijeri od 16,6 poena, 12,5 skokova i 1,6 blokada po meču.

U prošloj sezoni odigrao je 81 utakmicu, a njegovi Hornetsi su sezonu završili na desetom mjestu Istočne konferencije NBA lige. 

"Dwight je u karijeri poznat kao jedan od najboljih defanzivaca lige, kao i poentera u reketu. To su sve pozicije u kojima nam je bio neophodan napredak", riječi su Scotta Brooksa, trenera Washington Wizardsa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi