Sin plače, a slavni otac mu ne da odustane - Kontroverzni snimak mnogi smatraju mučenjem djeteta

Dwight Howard u centru pažnje

Sin plače, a slavni otac mu ne da odustane - Kontroverzni snimak mnogi smatraju mučenjem djeteta

Midhat Šljivak

Nekadašnja NBA zvijezda Dwight Howard (37) našao se na žestokom udaru javnosti zbog snimaka na kojima doslovno muči svog devetogodišnjeg sina Davida. Dwight od klinca traži da žestoko radi na sobnom biciklu i da ne prestane dok mu on to ne kaže, dok dječak uplakan moli da ga prestane forsirati.

Dwight Howard naišao je na brojne osobe javnosti nakon što se pojavio snimak na kojem svog devetogodišnjeg sina Davida tjera da žestoko trenira na sobnom biciklu.

Na snimku koji se pojavio dječak vozi sobni bickl, plače i vrišti uzvikivajući: "Ne mogu! Ne mogu! Suviše je teško!"

Međutim, suze 9-godišnjaka nisu pogodile čvrstog oca Dwighta koji je dječaka tjerao da vozi još jače: "Možeš! Idemo. Hoću da vježbaš dok ja ne kažem da je dosta", govori Howard.

Oglasi

On je na društvenim mrežama napisao kako se na ovakav način stvaraju uspješni ljudi.

"U procescu stvaranja šampiona bit će smijeha, mrštenja, suza, krvi i znoja. To je potrebno da bismo uspjeli kao pojedinici, ali i kao porodica. Ja svoju djecu učim šta znači biti otpora, odlučan i imati disciplinu", napisao je 37-godišnji košarkaš i dodao je:

"Svaki dan je bitka i neke od njih će biti teže dobiti. Moramo se boriti da bismo pobijedili. I ako pobjeđujemo svaki dan, nikada nećemo izgubiti na kraju. Moramo završiti svaku misiju koju počnemo i koju slijedimo. To je najvažniji dio. Nikad ne reci da nešto ne možeš", poruka je Dwighta Howarda uz video.

Dwight Howard ima petero djece, a David je najmlađi sin kojeg je dobio s bivšom djevojkom Melissom Rios koja je preminula 2020. godine od epileptičkog udara.

Na snimcima koje objavljuje Dwight vidi se kako svoje klince usmjerava kroz razne sportove i dobio je brojne poruke podrške od drugih sportista.

Ipak, dosta je onih koji smatraju da pretjeruje s težinom vježbi za devetogodišnjeg sina i pretrpio je žestoke kritike.

Howard je karijeru počeo u Orlando Magicu gdje je nastupao do 2012. godine. Potom je izmijenjao veliki broj timova, a najčešće smo ga gledali u dresu Los Angeles Lakersa s kojima je 2020. godine uzeo naslov prvaka.

Osmostruki All Star igrač je na prosjeku od 15.7 poena i gotovo 12 skokova po utakmici. Trenutno igra na Tajvanu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti