Sin NBA legende postao žena, a on otkriva: "I ja sam nosio štikle i haljinice"
Foto - Screenshot

Wade šokirao sve

Sin NBA legende postao žena, a on otkriva: "I ja sam nosio štikle i haljinice"

M. Šljivak

NBA legenda Dwyane Wade došao je u centar pažnje svjetskih medija nakon što je 2020. godine saopštio kako je njegov sin Zion odlučio da ubuduće živi kao žena i da promijeni ime u Zaya.

Wade i supruga Gabrielle Union prihvatili su tu odluku i Zion je već dvije godine Zaya.

"Zion je došao kući i rekao je: 'Želim s vama pričati, spreman sam istupiti i živjeti onako kako želim. Želim da me oslovljavate sa ona i volio bih da me zovete Zaya'", otkrio je Wade u emisiji 'The Ellen Show'.

Zatim je istakao kako su to on i Gabrielle prihvatili.

"Ulogu i obaveze roditelja prihvatamo veoma ozbiljno. Naš posao je da saslušamo naše dijete i da mu na najbolji način pomognemo. To ne mijenja ni ova situacija", dodao je Wade.

Dvije godine kasnije čuveni košaraš je još jednom šokirao javnost priznajući kako je i on kao dijete nosio štikle i haljine i to dok je pričao o odluci svog sina da postane žena.

Oglasi

"Kada je imao tri godine, žena i ja bismo se pogledali i upitali se: "Šta ako Zion dođe kući i kaže 'tata ja sam gej'. Šta bismo uradili?", govori Wade i nastavlja:

"Razlog što smo se to pitali jer kao dijete sam i ja nosio štikle. Koristio sam sve te stvari, šta god da je moja sestra nosila, sve što je radila, pokušao sam i ja. Prvo sam pomislio: Ma, i ja sam to radio. Zion radi što sam i ja. Kako je vrijeme odmicalo žena i ja smo pogledima postavljali sve više pitanje, šta ako?"

Na kraju su se sumnje ispostavile tačnim. S 12 godina Zion je odlučio početi život kao žena. Saopštio je to roditeljima i oni su odluku mirno prihvatili.

Trostruki NBA šampion Dwyane Wade biran je na čuvenom draftu 2003. godine kao peti pik od Miami Heata, gdje je proveo čak 15 sezona i gdje je uzeo tri prstena.

Pored tima s Floride igrao je po sezonu u Chicago Bullsima i Cleveland Cavaliersima, a karijeru je okončao 2019. godine u svom Miamiju.

Karijeru je čuveni Wade okončao s prosjekom od 22 poena po meču, nešto više od pet asistencija i gotovo pet skokova po utakmici.

Top Komentari

Derdiyok
Bolest
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi