Dynamo Moscow bolji od Širokog

Turneja u Francuskoj

Dynamo Moscow bolji od Širokog

Široki Eronet odigrao je i prvi susret na turneji u Francuskoj gdje se momčad nalazi na pripremama. Protivnik Širokobriježana bio je ugledni moskovski Dynamo, a utakmica se igrala u Brestu u dvorani „Marcel Cerdan“.

Široki Eronet dobro se suprostavio objektivno jačem i bogatijem protivniku, imao i vodstvo od dva razlike 38:40 u trećoj četvrtini. Ipak, Dynamo okreće igru u svoju korist i na kraju pobjeđuje 61:53.

Najbolji u redovima Širokog bio je centar Ivan Grgat koji je postigao 17 koševa, Puljko je upisao 13, a Mileković 7. U sinoćnjoj utakmici nije nastupao Mason koji je dobio odobrenje da ode u Ameriku na bratovo vjenčanje. Za Široki je igrao i novopridošli Aaron Nixon koji je igrao oko 25 minuta i zabilježio tek 4 poena, sve iz slobodnih bacanja, ali on se momčadi tek priključio i još ima vremena za dokazivanje.

U redovima Dynama najbolji je bio Sirovatko sa 14 koševa dok su Vasiljev i Glazunov upisali po 10. Za goste nisu nastupali Sergey Monya i  Sergey Bykov koji se sa reprezentacijom Rusije nastupaju na Eurobasketu.

Široki Eronet nastavlja svoju truneju u Francuskoj i večeras će odigrati i drugi susret sa Dynamom ali ovaj put u Saint-Brieucu, a 17.09. sa Vichyjem i na kraju 18.09. sa Choletom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.