Sjajna statistika Džanana Muse u dresu Efesa

Na prva dva meča

Sjajna statistika Džanana Muse u dresu Efesa

H. Zilić

Džanan Musa vratio se u Evropu i u nastvaku sezone nastupat će na Anadolu Efes.

Naš košarkaš je u prve dvije utakmice u turskom šampionatu ubacio ukupno 29 poena (19 protiv Ormanspora i 10 protiv Bahcsehira), što je prosjek 14,5 poena po utakmici.

S ovim prosjekom, Musa je najefikasniji novajlija u turskom šampionatu. Ove sezone nijedan košarkaš na prva dva meča za svoj novi klub u turskoj ligi nije imao prosjek veći od 14,5 poena.

Kada je u pitanju kompletna statistika, Musa je u TOP 10 najefikasnijih košarkaša turskog prvenstva u prve dvije utakmice za novi klub.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Za razliku od prvenstva Turske, Musa ima slabiju minutažu u Euroligi, ali nema sumnje ako nastavi s ovom formom u prvenstvu da će i na euroligaškim parketima uskoro imati značajniju ulogu.

Promo

Top Komentari

decak
Drug ne zezaj namjerno sam vracao i gledao utakmice Efesa i zaista Musa igra odlično, sa mnogo vise samopouzdanja, pravi prodore, super asistira a i pogađa. Nema potrebe sve u crno zavijat, pai ono sto valja... Lijep pozdrav
11 0
Famoza
Odigro 2 i po cetvrtine i samo 10 poena, pogledajte utakmice nekad
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi