Džanan Musa izlazi na draft G lige
Foto - EPA

Ostaje u SAD-u

Džanan Musa izlazi na draft G lige

Midhat Šljivak

Bh. košarkaš Džanan Musa naći će se na draftu G lige.

Kako izvještava novinar ESPN-a Jonathan Givony, ime Džanana Muse naći će se na draftu koje se održava u ponedjeljak, a pored njega tu će biti još neka poznata imena kao što su Lance Stephenson, Terrence Jones, Shabazz Muhammed...

Podsjetimo, Džanan je kao igrač Brooklyn Netsa često igrao za njihovu ekipu Long Islanda u G ligi. U sezoni 2019/2020 je ubacivao prosječno 19.5 poena i imao je 8.2 skokova po utakmici.

Sezonu prije također je imao isti učinak, a po svemu sudeći bismo ga ponovo mogli gledati u G ligi.

Nova sezona G lige bit će odigrana u Orlandu. Ekipe će biti u balonu od 26. januara, a nova sezona počet će 8. februara. Utakmice doigravanja igrat će se od 5. do 9. marta. NBA ekipe će platiti do pola miliona dolara za učešće svoje ekipe u balonu, ali se njih 11 odlučilo da ne pošalje ekipe.

Oglasi

Miško Ražnatović: Džanan Musa je NBA igrač, ostaje u Americi i borit će se za ugovor

Džanan Musa dobio je nedavno otkaz u ekipi Detroit Pistonsa.

Nakon što je ostao bez kluba Musa samostalno trenira i čeka novu šansu, a čovjek koji vodi brigu o njegovoj karijeri, poznati agent Miško Ražnatović, smatra da je Džanan itekako igrač za NBA ligu.

"Ja apsolutno smatram da je Džanan NBA igrač. Samo sticajem okolnosti i potpuno atipičnom sezonom, te prelaznim rokom je došao u situaciju da nema klub", rekao je Ražnatović za SportSport.ba.

Ražnatović dodaje i da za sada Džanan ostati u Americi.

"Naš glavni cilj je NBA, tako da će za sada Džanan ostati u Americi i boriti se da dobije NBA ugovor", istakao je čuveni agent za SportSport.ba.

Top Komentari

epa
mislim da bi bilo bolje da se vratio u europu radio na fizickoj spremi na misicnoj masi malo poradio i dobio kvalitetnih utakmica nego se motati po amreici po g ligi iz koje cisto sumnjam da ce dobiti sansu u nekoj NBA ligi sretno nas dragulju ali sumnjam da ces se uspjeti izboriti pored onoliko onih amerikanaca koji citav zivot igraju kosarku...
4 0
Ragnar1234
Zalost sumnjam da ga je i Evroligas htio , mislim koja je poenta ostat u G ligi
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti