Džanan Musa i saigrači obavili testiranja na koronavirus

Svi u izolaciji

Džanan Musa i saigrači obavili testiranja na koronavirus · Saznajemo

E. Škorić

Košarkaši Brooklyn Netsa bili su primorni obaviti testiranja na koronavirus.

Pandemija novog koronavirusa Covid-19 proširila se diljem svijeta, a nekoliko sportista je također zaraženo.

Iako su najgore prošli nogometaši, zabilježeno je i par slučajeva zaraženih košarkaša. U Evropi je pozitivan na koronavirus košarkaš Real Madrida Trey Thompkins, dok su u NBA ligi pozitivni bili članovi Utah Jazza Rudy Gobert i Donovan Mitchell, te košarkaš Detroit Pistonsa Christian Wood.

Testiranja su obavili i košarkaši Brooklyn Netsa, uključujući i bh. reprezentativca Musu, a izvori bliski našem košarkašu otkrili su nam da je on bio negativan na testiranju.

Musa je u kućnoj izolaciji, trenira po posebnom planu i programu, s obzirom da još jedan duži period, barem ne do ljeta, neće biti aktivnosti u NBA ligi, koja je također suspendovana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi