Džidić: Skinut ćemo etiketu "loše" generacije

Selektor bh. juniora pred EP

Džidić: Skinut ćemo etiketu "loše" generacije

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas se okupila u hotelu Hollywood na Ilidži gdje će izbornik Boris Džidić započeti pripreme za EP U-18 koje se krajem jula održava u Latviji. 

Kenan Kamenjaš će se pridružiti svojim vršnjacima nakon završetka seniorske akcije, a Robert Soldo iz Zrinjskog je otpao zbog mononukleoze. Igrač Sparsa Tarik Biberović nije se odazvao Džidiću, a oko ovog igrača odavno postoje (ne)potvrđene špekulacije da će igrati pod turskom zastavom nakon što pređe u redove Fenerbahcea s kojim je već postigao dogovor. Boris Džidić, izbornik naše U-18 selekcije za SportSport.ba je rekao sljedeće:

"Pripreme danas počinjemo na Ilidži i tu ćemo se zadržati do idućeg vikenda kad idemo za Donji Vakuf gdje nas čekaju dvije prijateljske utakmice sa Slovenijom. Nakon toga bazu prebacujemo u Mostar a poslije idemo za Tivat gdje nas čeka turnir sa Crnom Gorom i Češkom. Zadnjih par dana prije puta na EP smo opet u Sarajevu. Ambicije su vrlo jednostavne, a to je da ova generacija skine sa sebe etiketu 'loše' kad su prije dvije godine ispali iz A divizije te da naravno nekog od igrača promoviramo u kandidata za A tim. Nadam se da će nas pratiti zdravlje iako vec sad imamo par poteškoća, pa smo bili primorani zvati igrace sa šireg spiska. Nadam se da ćemo do kraja priprema ostati zdravi što je prvi preduvjet da ostvarimo naš plan i da dostojno predsatavimo BiH na EP", riječi su Borisa Džidića pred početak priprema U-18 reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi