Džidić: Trudit ćemo se da isprobamo što više momaka

Selektor juniorske reprezentacije BiH za SportSport.ba

Džidić: Trudit ćemo se da isprobamo što više momaka

Nakon objavljivanja šireg spiska košarkaške juniorske reprezentacije BiH, selektor Boris Džidić za SportSport.ba govorio je o planovima, narednim koracima juniorske nacionalne selekcije, te problemima koji kronično prati sve naše selekcije.

"Prvobitni plan od prošle godine je bio da napravimo par testnih okupljanja i prema tom planu već par mjeseci pratimo otprilike 45-50 momaka. Prije mjesec dana nam je javljeno da KSBIH ima određene financijske poteškoće oko tih okupljanja pa sam u svoje osobno ime zamolio ljude iz KS Herceg Bosne da ako mogu pomognu bar za jedno okupljanje i oni su to preuzeli na sebe. Ja se ovom prilikom zahvaljujem gosp.Milošu i gosp.Mustapiću koji su bili nosioci tog projekta", kazao je Džidić.

"Dat ću sve od sebe u suradnji sa Savezom da napravimo još jednu ovakvu akciju prije početka zvaničnih priprema koje startaju 25.6. jer se pojavljuje dosta momaka koji nisi bili u akcijama ove generacije prije dvije godine. Pogotovo tu mislim na momke koji igraju van BiH. Na tom planu najviše radimo i trudit ćemo se ubuduće još više da isprobamo što više momaka koji konkuriraju za juniorsku selekciju", rekao je Džidić za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti