Džikić: Previše izgubljenih lopti je uzrok poraza

Strateg Partizana nakon poraza u Zagrebu

Džikić: Previše izgubljenih lopti je uzrok poraza

D. Vejo

Košarkaši Partizana pretrpjeli su večeras poraz u Zagrebu od ekipe Cedevite rezultatom 79:67, a u okviru 22. kola ABA lige. 

Trener gostujuće ekipe istakao je kako je njegov tim napravio previše grešaka, u jednoj ovako, važnoj utakmici.

"Cedevita je večeras bila bolji protivnik. Nama je nedostajalo žestine u završnici, ali i u samom reketu. Oni su tu moćniji i kvalitetniji, te su svoju igri u odbrani i napadu gradili na tome. Zadovoljan sam prvom i posljednjom četvrtinom, ostalim dijelom nisam. Pored toga, imali smo mnogo izgubljenih lopti što je protivnik znalački iskoristio", izjavio je nakon meča trener Partizana, Aleksandar Džikić.

Crno-bijeli su nakon ovog poraza pali na četvrtu poziciju na tabeli, te u posljednja četiri kola moraju da čekaju kiks Cedevite i Budućnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi