Džikić: Trebali smo biti još bolji u završnici

Trener KK Partizan nakon pobjede protiv Cedevite

Džikić: Trebali smo biti još bolji u završnici

D. Vejo

Košarkaši beogradskog Partizana savladali su večeras ekipu Cedevite u drugoj utakmici play-offa ABA lige rezultatom 74:73.

Strateg crno-bijelih nakon meča je istakao da ima mnogo toga što treba da se popravi u igri Beograđana, ali da je pored svega najvažniji trijumf.

"Čestitam Cedeviti na jednoj dobroj utakmici, a svojim igračima na pobjedi. Naš protivnik je jedan vrlo iskusan i kvalitetan tim. Oni su uspjeli da na kraju odigraju precizno šuterski u napadu. To su u suštini radili cijelu utakmicu. Mi smo možda mogli da budemo još bolji u završnici ali dobro, bitno je da smo pobjedili", rekao je trener KK Partizan, Aleksandar Džikić.

Treći susret ova dva tima igra se u Zagrebu.

"Imamo vremena da se odmorimo i psihički vratimo nakon ovakvih stresnih utakmica. Smatram da uz kvalitetan pristup meču, možemo iznenaditi protivnika", dodaje Džikić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi