Džombeta: Nadamo se četvrtfinalu!

Optimizam na sve strane

Džombeta: Nadamo se četvrtfinalu!

S. Grebović

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine definitivno je prva priča ovogodišnjeg Eurobasketa.

Izabranice Gorana Loje su u prvom kolu senzacionalno savladale reprezentaciju Belgije sa 70:55.

Da pobjeda protiv jednog od glavnih pretendenata na zlato nije bila slučajnost, bh. Zmajice su potvrdile još jednom, tačnije jučer kada su savladale Turkinje (64:54).

Današnji slobodni dan naše heroine će iskoristiti kako bi se što bolje odmorile i pripremile za utakmicu trećeg kola sa Slovenijom. Eventualna pobjeda u tom duelu naš tim vodi direktno u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

"Jako dobar početak za nas na EP, dvije važne pobjede protiv velesila ženske košarke Belgije i Turske. U timu vlada jako dobra atmosfera, presretne smo. Već sutra nas očekuje jako važan meč protiv reprezentacije Slovenije. Dobro je što danas imamo dan pauze i možemo da se kvalitetno pripremimo, uz jedan dobar trening koji ćemo da odradimo popodne. Reprezentacija Slovenije je spoj mladosti i iskustva, dosta nezgodna. Dat ćemo sutra sto posto od sebe, nadam se pobjedi koja nam donosi direktan ulazak u četvrtfinale”, ističe reprezentativka, BiH Miljana Džombeta.

Utakmica između naše selekcije i Slovenije na rasporedu je sutra od 12 sati u Strasbourgu.

Top Komentari

emanuelmacron
TAKOJE SAMO GLAVU GORE I BOLJESTE ZA KLASU OD SLOVENKI
3 1
Husrefbeg22
Koncentracija i borbenost do kraja su kljuc uspjeha. Naprijed BiH!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi