Edin Atić pronašao novi klub

Nova stanica u karijeri za bh. košarkaša

Edin Atić pronašao novi klub

Košarkaški reprezentativac BiH Edin Atić okončao je potragu za novim klubom.

Atić je bez anagažmana bio od jula kada se sporazumno rastao sa AEK-om, a svoju karijeru sada će nastaviti u Srbiji, tačnije u redovima Mega Bemaxa.

Tu informaciju je na svom Twitter profilu potvrdio i Miško Ražnatović, inače jedan od najutjecajnijih košarkaških menadžera u Evropi, ali detalji saradnje nisu saopšteni.

Period proveden u AEK-u za mladog Atića nije bio baš najbolji. Član grčkog velikana je postao 2015. godine, ali tokom tih godina se nije pretjerano naigrao, pa je slan na posudbe u Sparse i Trikalu.

Kada je u pitanju Mega Bemax, radi se o klubu koji u Srbiji kotira kao jedan od boljih. Idealno rade s mladim igračima, što svjedoči i činjenica da su u prošlosti stvorili veliki broj igrača koji su napravili zavidne karijere, među kojima je i Nikola Jokić koji danas brani boje Denvera.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi