Edukacija košarkaških sudija u Tuzli

Prijem novih članova

Edukacija košarkaških sudija u Tuzli

Emir Dindić
Teme:

Regionalni košarkaški savez Tuzla već dugi niz godina u sklopu svojih aktivnosti izvodi plan i program edukacije košarkaških sudija. U sklopu tog programa u toku je upis novih članova zainteresovanih za ovaj vid edukacije.

Svi zainteresovani (djevojčice i dječaci) starosne dobi od 14 do 19 godina se mogu prijaviti na tel: 035 255 465 ili na e-mail: [email protected] ili doći lično četvrtkom u 19:00 sati u prostorije Saveza u zgradi Fakulteta za tjelesni odgoj i sport  gdje se održavaju sastanci sudijske organizacije. Tu će dobiti sve potrebne informacije o planu i programu edukacije košarkaških sudija.

Upis novih članova vršit će se do 22.10.2009 godine.

Planom i programom edukacije predviđeno je da će predavanja vršiti eminentne košarkaške sudije i komesari sa međunarodnim iskustvom kao što su Ademir Zurapović (FIBA sudija - sudio na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Poljskoj), dr. Edin Husarić (FIBA sudija), mr. Damir Kunosić (FIBA sudija), Jadran Lasetović (FIBA komesar) kao i ostali članovi RKS Tuzla koji su zaduženi za edukaciju mladih kadrova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti