Efes lagano sredio Panathinaikos, Real siguran u Bambergu

Euroliga

Efes lagano sredio Panathinaikos, Real siguran u Bambergu

Midhat Šljivak

Košarkaši Anadolu Efesa savladali su večeras u Abdi Ipekči Areni ekipu Panathinaikosa sa 78:64.

Efes je dominirao cijelim tokom ovog susreta, te su na kraju sasvim zasluženo došli do pobjede. Nakon prve dionice Efes je stekao sedam poena prednosti 24:17, da bi do poluvremena prednost narasla na 13 poena razlike 45:32.

Prednost se povećala i nakon treće dionice. Efes je imao sjajnih 21 poena prednosti 64:43, te je posljednja četvrtina odigrana rekreativno pa je Efes sigurno stigao do pobjede.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Jordan farmar sa 13 poena, dok je kod gostiju Bramos ubacio 16 poena.


Real Madrid je slavio pobjedu u Bambergu gdje su savladali Brose Baskets 82:67.

Real je nakon prve četvrtine imao četiri razlike 26:22, a na poluvremenu su Kraljevi imali veoma dobrih devet poena prednosti 47:38.  Nastavak susreta je donio sigurnu igru Reala. Održavali su stečenu prednost, te su na kraju zasluženo slavili sa 15 poena razlike.

Do pobjede ih je predvodio Nikola Mirotić sa 19 poena, a kod domaćih je Nachbar također ubacio 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti