Efes nakon produžetka savladao Unics na gostovanju

Euroliga

Efes nakon produžetka savladao Unics na gostovanju

D. Vejo

Košarkaši Efes Pilsena upisali su četvrti vezani trijumf u Euroligi, nakon što su večeras poslije produžetka u okviru 24. kola elitnog takmičenja savladali na gostavnju ekipu Unicsa rezultatom 92:99, po četvrtinama je bilo 22:22, 21:27, 18:20, 21:13 i 10:17.

Izabranici Velimira Perasovića odigrali su dobar meč na gostovanju u Kazanju. Nakon prvog poluvremena, imali su prednost od šest poena razlike (43:49).

Nakon predaha, ponovo su u centru pažnje bili gosti iz Turske. Treći kvartal rješavaju u svoju korist (18:20), te se tada činilo kako je pitanje pobjednika već poznato.

Međutim, nije tako mislio domaći tim, iako je Efes imao plus osam prije početka posljednje četvrtine. Domaćin je prebacio u veću brzinu pa tako pred sam kraj četvrte dionice dolazi do egala (82:82), usljed čega se otišlo u produžetak.

Ipak, gosti nisu pali, niti ih je obeshrabrila dobra igra domaćina u posljednjem periodu. Na sjajan način je Derrick Brown iskoristio je pet minuta nadoknade, te tako svoj tim predvodio do novog trijumfa.

Ovo je za Efes bila 13. pobjeda u Euroligi ove sezone.

Najefikasniji u redovima Unicsa bio je Langford sa 23 poena, dok je to u pobjedničkoj ekipi bio Brown sa poenom više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi