Efes osvojio President kup

Efes osvojio President kup

Košarkaši Efes Pilsena pobjednici su 26. izdanja President kupa, odnosno turskog Superkupa. U finalu su igrači Efesa u uzbudljivoj utakmici bili bolji od velikog rivala Fenerbahčea rezultatom 79:77.

Fener je na poluvremenu imao 11 poena prednosti (47:36), minutu i pol prije kraja utakmice je imao vodstvo 75:71, ali su igrači Efesa ipak smogli snage za preokret.

Igor Rakočević je na samom kraju uspješno pogodio dva slobodna bacanja za pobjedu Efesa i deveti trofej President kupa.

U redovima pobjedničkog sastava najefikasniji je bio Kerem Tunceri sa 18 poena i 6 asistencija, Lawrence Roberts je dodao 14 poena i 11 skokova, dok je Igor Rakočević upisao 12 poena.

Kod Fenera je najefikasniji bio Oguz Savas sa 18 poena, Mirsad Turkcan i Omer Onan su dodali po 14, a naš Emir Preldžić je upisao 3 poena, 4 skoka i 4 asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.