Efes pao u završnici susreta u Atini

Pobjeda Panathinaikosa

Efes pao u završnici susreta u Atini

Midhat Šljivak

Košarkaši Panathinaikosa savladali su večeras na svom parketu Anadolu Efes rezultatom 75:62 u susretu 9. kola Eurolige.

Prvo poluvrijeme ovog susreta donijelo je dosta izjednačenu košarku. Efes je nakon prvih deset minuta imao dva poena prednosti 21:19, da bi Panathinaikos dobio drugu četvrtinu 19:17, te se na poluvrijeme otišlo neriješenim rezultatom 38:38.

Neizvjesna košarka je viđena do finiša trećeg perioda kada Pao pravi nešto sojetniju razliku, te u posljednju četvrtinu grčki tim ulazi sa pet poena prednosti 56:51.

Završnih deset minuta u potpunosti je pripalo domaćim košarkašima. Povećali su svoju prednost do kraja susreta na konačnih plus 13.

Dimitris Diamantidis i Roko Ukić su predvodili Pao sa po 13 poena, dok je za Efes Duško Savanović ubacio 21 poen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.