Efes protutnjao kroz Munchen
Efes uvjerljivo slavio protiv Bayerna

Turski euroligaš uvjerljivo slavio protiv Bayerna

Efes protutnjao kroz Munchen

Anadoulu Efes sjajno je otvorio novu euroligašku sezonu demoliravši na gostovanju  Bayern Nihada Đedovića s 90:71. Samo u prvoj četvrtini koju su dobili s 19:18 domaćini su bili ravnopravni protivnici razigranom Efesu.

Ostatak utakmice prošao je u znaku turske ekipe koja je na kraju meča imala čak pet dvocifrenih košarkaša među kojima su prednjačili Brock Motum sa 15 i Shane Larkin sa 14 poena. Ključna je za pobjedu Efesa bila treća četvrtina koju su dobili s 28:14 i tu je priča bila gotova.

Nihad Đedović je bio najraspoloženiji za igru kod Bayerna postigavši 17 poena, dok je Stefan Jović dodao 15. Za Bavarce u ovoj utakmici nije nastupio Derrick Williams, nekoć sjajni NBA košarkaš koji je u Bayern došao iz Kine. Momčad Dejana Radonjića će kada on zaigra kako zna i umije ipak dobiti drugu sliku u napadu s kojim su se njegovi košarkaši u dosta perioda utakmice itekako patili.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi