Efes slavio u Bambergu

Euroliga

Efes slavio u Bambergu

Midhat Šljivak

Košarkaši Anadolu Efesa savladali su na gostovanju ekipu Brose Basketsa iz Bamberga rezultatom 94:76 u susretu 4. kola grupe E košarkaške Eurolige.

Iako je izgubio, Bamberg je pružio dobar otpor Efesu. Nakon prve četvrtine vodili su sa četiri poena prednosti 27:23, ali je ostatak susreta pripao mnogo kvalitetnijem gostujućem klubu. Na poluvrijeme je Efes otišao sa poenom prednosti 47:46, da bi se prednost dodatno povećala nakon trećeg perioda na šest razlike 65:59.

Ipak, u posljednjoj četvrtini mnogo bolja igra Efesa koji sigurnom igrom privodi susret kraju, te dolazi do zaslužene pobjede u ovom susretu.

Čak sedam gostujućih košarkaša imalo je dvocifen učinak u ovom meču, a najviše je ubacio Saša Vujačić 17 poena. Bostjan Nachbar je kod domaćih ubacio 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.