Efes smanjio prednost Bešiktaša

Pobjeda Efesa

Efes smanjio prednost Bešiktaša

M. Šljivak

Treća utakmica finalne serije turskog košarkaškog prvenstva pripala je Anadolu Efesu koji ja kao gost savladao Bešiktaš sa 69:67, te je smanjio vodstvo Bešiktaša u seriji na 2:1.

Nakon prvih deset minuta igre činilo se kako će Bešiktaš lagano stići do nove pobjede. Prvi period su dobili 22:9, da bi nakon prvog poluvremena Efes imao zaostatak od 12 poena, 45:33.

Ipak, nastavak susreta u potpunosti pripada Efesu. Treću dionicu ubjedljivo rješavaju u svoju korst 23:13, te se u posljednjih deset minuta ulazi sa samo dva poena prednosti 58:56.

Dramatična završnica susreta pripala je Efesu. Posljednju četvrtinu Efes dobija 13:9, te na kraju dolazi do pobjede koja ih ostavlja u igri za titulu.

Kerem Gonlum je sa 20 poena predvodio Efes do pobjede, Saša Vujačić je doda 14, dok je kod Bešiktaša  Zoran Erceg ubacio 17 poena, a David Hawkins 16.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.