Efes upisao prvu pobjedu

Efes upisao prvu pobjedu

U utakmicama drugog kola turske BEKO lige nije bilo većih iznenađenja. U ovom kolu su oba favorita za naslov prvaka, Fenerbahče i Efes Pilsen, upisala pobjede.

Fenerbahče protiv Aliaga Petkima nije imao problema (96:73). Prvo ime Fenera bio je Marko Tomas sa 16 poen ai 5 skokova, Tarence Kinsey je dodao 15, a Emir Preldžić 2 poena, 2 asistencije i 3 skoka. U redovima Aliage ubjedljivo najbolju partiju je pružio Jerome Randle sa 30 poena.

Nakon poraza u prošlom kolu na svom parketu Efes Pilsen se u ovom kolu iskupio u gostima kod Erdemira (83:77). Igor Rakočević je u pobjedu Efesa ugradio 20, a Lawrence Roberts 16 poena, dok je kod domaćina sjajan bio Antwain Barbour sa 24 poena.

U derbiju kola Banvit je slavio u Istanbulu kod Bešiktaša sa sigurnih 74:61. Najefikasniji u redovima Banvita bio je Mutlu Akpinar sa 13 poena, a Lance Williams je dodao 9 poena i 6 skokova. Jedini u redovima Bešiktaša koji može dobiti prolaznu ocjenu je Ozer Cevher sa 13 poena i 9 skokova.

Druge pobjede u novom prvenstvu upisali su Antalya protiv Mersina (72:64), Olin Edirne protiv Turk Telekoma (91:82) i Bornova protiv Oyak Renaulta (76:68). Tofaš našeg Nihada Izića poražen je u gostima od Trabzonspora sa 84:81.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.