Efes uz dosta problema savladao Armani

Euroliga, 6.kolo

Efes uz dosta problema savladao Armani

Midhat Šljivak

Košarkaši Anadolu Efesa savladali su večeras u Abdi Pekči dvorani ekipu Emporio Armanija rezultatom 77:71 u susretu 6. kola grupe c Eurolige.

Nakon uvodnih deset minuta igre koje je Efes dobio 20:18, Armani je odličnom igrom u drugoj dionici limitirao Efes na samo sedam poena, te su gosti iz Milana na odmor otišli sa vodstvom od devet poena razlike 36:27.

Ipak, Efes u nastavku igra mnogo bolje. Treću dionicu su dobili veoma ubjedljivo 27:16,, pa su napravili totalni preokret u ovom susretu. U posljednjih deset minuta Efes je ušao sa prednošću od dva poena 54:52, a u posljednjoj dionici su uspjeli dodatno poevaćti prednost, te doći do pobjede.

Saša Vujačić je bio nezaustavljiv u ovom meču za Armani, te je susret završio sa 29 poena, dok je kod tima iz Milana Keith Longford ubacio 15, a Malik Hairston 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.