Eidson MVP prvog kola

Odigrano prvo kolo Eurolige

Eidson MVP prvog kola

Prvo kolo Eurolige je iza nas. U 12 utakmica prvog kola prikazana je vrhunska košarka, nekoliko pojedinačnih izvedbi, odličnih utakmica, jubileja, nastupa mladih igrača, sve je to epilog prvog kola.

Uprkos porazu Maccabija u Victoriji kod Caje Laboral Chuck Eidson je svojim nastupom ponio epitet igrača kola. Šuter Maccabija je protiv španskog prvaka upisao 14 poena, 8 asistencija, 7 skokova, 4 ukradene lopte i 6 pretrpljenih prekršaja što je ukupno dovoljno za index 30. Ovo je drugi put da je Eidson MVP kola, a prvi put je bio prošle sezone u 9. kolu.

Iza odličog igrača Maccabija ostali su Guillem Rubio iz Unicaje i Fernando San Emeterio iz Caje Laboral sa indexom 28, David Logan iz Caje je imao index 27, JR Giddens iz Prokoma, Kevin Pinkney iz Olimpije i Joel Freeland iz Unicaje imali su 26.

Najbolji strijelac prvog kola je Bojan Bogdanović iz Cibone koji je sa 28 poena ubačenih Barceloni srušio vlastiti rekord koji je iznosio 22 poena prošle sezone protiv Khimkija. Fernando San Emeterio i Kaya Peker iz Fenerbahčea su sa po 11 skokova prvi skakači kola, Eidson je sa 8 asistencija najbolji asistent kola, Leon Radošević iz Cibone najbolji kradljivac sa 5 lopti, a Mirza Begić iz Žalgirisa najbolji bloker kola sa 4 blokade.

U prvom kolu su četvorica igrača ostvarila double-double učinak. Pored Fernanda San Emeterija, JR Giddensa i Brenta Wrighta posebno treba istaći Jonasa Valanciunasa koji je sa samo 18 godina ostvario double-double učinak upisavši 10 poena i 10 skokova u porazu Lietuvos Rytasa protiv Fenera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije