Eldin Čamdžić novi igrač OKK Čelik

Zeničani zaključili listu pojačanja

Eldin Čamdžić novi igrač OKK Čelik

D. Kurbegović

Košarkaši Čelika spremno dočekuju početak prvenstva u kojem će na otvaranju sezone pred svojim navijačima narednog vikenda ugostiti ekipu Leotara iz Trebinja.

Zeničani u sezonu ulaze sa dosta dobrim igračkim kadrom, a svakako da je najveće pojačanje uopšte u ligi, povratak bivšeg bh reprezentativca Ivana Opačka u redove Čelika. Osim Opačka, klub se pojačao sa Golubovićem, Mikićem, Jurčevićem, Dedićem, Damjanovićem, a najnovije i posljednje pojačanje dolazi iz sarajevske Bosne.

Eldin Čamdžić sjajni 24-godišnji 196 cm visoki bek u Zenicu dolazi da zajedno sa Damjanovićem i Avdibegovićem popuni pozicije organizatora igre. Ovaj bivši kapiten Bosne, prošle je sezone imao veoma dobru statistiku u ligi, po utakmici uz 30 minuta na terenu bilježio je 11, 9 poena, 5,3 skoka, te 2,2 asistencije.

Nema sumnje da će Zeničani u narednoj sezoni sigurno igrati važnu ulogu u našem prvenstvu, a cilj kluba je plasman među prvih šest ekipa, što uz trenutni igrački kadar ne bi trebao biti prevelik zalogaj.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.