Embiid je najveća kocka NBA lige

Embiid je najveća kocka NBA lige

E. Škorić

Odavno je u NBA ligi sve izgubilo smisao, posebno kada su u pitanju plaće košarkaša.

Michael Jordan je svojevremeno od ugovora s Chicago Bullsa i Washington Wizardsima zaradio 90 miliona eura, a danas pojedine zvijezde toliko zarade za godinu dana. 

Joel Embiid je mladi i perspektivni centar Philadelphije i od njega se stvarno očekuje da bude u budućnosti nezaustavljiv ispod obruča, no vrijedi li 148 miliona eura? Da, toliko je dobio za petogodišnji ugovor sa 76ersima.

Američki mediji smatraju da je to najveće kockanje u povijesti lige. Embiid je odigrao samo 31 utakmicu u tri sezone, doduše  uglavnom je na početku sezone u Philadelphiji imao problema s povredama.

Prosječno je prošle sezone ubacivao 20 poena uz osam skokova, a zanimljiv je i zbog svojih ludih objava na društvenim mrežama. Nimalo loš igrač, stvarno obećava, ali zar stvarno vrijedi toliko novca?

Zanimljivo da je Kamerunac prvobitno želio da igra odbojku u  Evropi, ali je shvatio da je ipak bolji u košarci i za sada mu ide odlično. A i dobro je plaćen za ovaj 'hobi'.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi