Bilbao protutnjao kroz Tursku, odlična partija Sulejmanovića
Liga Šampiona

Bh, reprezentativac najbolji strijelac svoga tima

Bilbao protutnjao kroz Tursku, odlična partija Sulejmanovića

E. Dindić

U okviru 5. kola Lige Šampiona ekipa Bilbao gostovala je u Turskoj kod ekipe Bahcesehir. Na kraju gosti iz Španije upisali su veliku pobjedu rezultatom 92:60.

Gosti iz Španije nakon prvih 10 minuta igre imali su prednost od 23:18. Nastavili su u istom tonu i u drugom periodu, te su i ovu dionicu igre riješili u svoju korist rezultatom 19:14. Na poluvrijeme otišlo se pri rezultatu 42:32 u korist gostiju iz Španije.

Kako su igrali u prvom tako su nastavili i u drugom dijelu susreta. Odlična igra, te rutinsko održavanje stečene prednosti i na kraju zaslužena pobjeda rezultatom 92:60.

Bh. reprezentativac Emir Sulejmanović bio je najefikasniji košarkaš u pobjedničkom sastavu sa 16 poena a tome i je i dodao pet skokova i tri asistencije, odlično ga je pratio Jeff Withey sa 13 poena, dok je Michale Kyser dodao 11.

U domaćim redovima bolji od ostalih bili su Jamar Smith sa 13 poena, dok je Yigit Arslan dodao 12.

Top Komentari

user1667575277
Bravo Emire
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi