Emir Zimić više nije član KK Bosna

Dvadesettrogodišnji centar razdužio index

Emir Zimić više nije član KK Bosna

M. Skaka

Nakon što je Emir Zimić izrazio nezadovoljstvo statusom u KK Bosna, te prestao trenirati, a onda i preskočio utakmicu u kojoj su Studenti potučeni u Zadru, uprava sarajevskog kluba i ovaj igrač odlučili su se na sporazumni prekid saradnje.

Prema informacijama koje stižu iz Hamze Hume 2, prekid saradnje biće i pismeno ozvaničen u narednim danima, a Zimić će biti slobodan da potraži novu sredinu.

Kako nezvanično saznajemo, Zimić je bio nezadovoljan prvenstveno finansijskim stanjem u klubu, koje uz igru koju su Studenti do sada pokazivali i ne može biti sjajno. Teško razdoblje za bordo klub, donijelo je niz promjena, a ova posljednja donijeće nam prvu sezonu u modernoj istoriji kluba u kojoj u bordo dresu nećemo gledati ovog 217cm visokog centra.

Inače, u ovogodišnjem rosteru bordo kluba, Zimić je igrač koji je najduže nosio dres KK Bosna. Još u sezoni 2004/05, sa osamnaest godina dobio je priliku da pokaže koliko vrijedi na pozornici Jadranske lige, te uz tada skromnu minutažu upisao ukupno 8 poena i 5 skokova, ali i zadobio simpatije publike i košarkaških stručnjaka u regionu. Zimiću je tada prognozirana velika karijera, a mnogi su ga vidjeli kao budućnost ne samo KK Bosna, već i bh. košarke. Međutim, sezone koje su uslijedile nisu donijele napredak koji su ljubitelji košarke očekivali. Zimić je, što zbog nesretnih povreda, što zbog nemotiviranog pristupa igri ostao “talenat od kojeg se mnogo očekuje”, ali navijačima nije donio mnogo radosti. Najbolje partije pružio je u prošloj sezoni u kojoj je u NLB ligi u prosjeku postizao 5,7 poena i hvatao 4 skoka.

Odlaskom Zimića, Bosna je ostala bez sedam igrača sa koji su ušli u ovosezonske pripreme. Jovanović će se vratiti nakon povrede, ali datum njegovog povratka još uvijek nije poznat. Za razliku od njega, od Ivanovića se u ovoj sezoni ne može mnogo očekivati, a i mladi Klinac bi trebao na operaciju. Sa Vučurovićem i Ćeškovićem je sporazumno prekinuta saradnja, dok Mahalbašić nije ni počeo sezonu u Sarajevu. Vrijedi spomenuti i to da je iz mlađe garniture na koju su u Hamze Hume 2 računali, početkom sezone otišao Suljagić koji sada nastupa za Slobodu, a košarkašku karijeru i prije njenog početka, okončao je Majstorić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.