NBA zvijezda objavila fotografiju leđa: Amerikance je u prvi mah zabrinuo...

Enes Kanter obavio hidžamu

NBA zvijezda objavila fotografiju leđa: Amerikance je u prvi mah zabrinuo...

E. Škorić

Centar Portland Trail Blazersa Enes Kanter objavio je fotografiju leđa na društvenim mrežama.

Na prvu je izgledalo kao da ima rane po leđima ili tetovaže, no radi se o alternativnoj metodi liječenja koju su koristili stari Kinezi i Arapi, a koju nazivamo hidžamom.

Uglavnom služi za pročišćavanje krvi i proširivanje vena koje omogućuju bolju cirkulaciju.

Hidžama je nešto što su koristili mnogi sportisti širom svijeta. Jusuf Nurkić nedavno je na takav način očistio organizam od nečiste krvi, a u više navrata je to radio i napadač Real Madrida Karim Benzema.

Top Komentari

malezija
Koji kinezi sta lupas ako ne znas informisi se, hidzama je metoda lijecenja potekla od Poslanika Muhammeda a.s. a danas je svi svojataju jer je jako efikasna
13 3
HidzamaElvir
Šta je hidžama? Hidžama je medicinska metoda koja spada u domen male hirurgije. Predstavlja metodu lokalnog puštanja krvi. Način izvođenja. Hidžama se izvodi zarezivanjem kože, sterilnim i jednokratnim instrumentarijem, te vakum sukcijom u određenim regijama. Šta se eliminiše hidžamom ? Na pomenuti način se eliminiše sadržaj iz podkožnog tkiva . Prljava krv, stvarnost ili legenda ? Smatra se da je krv, koja leži pod kožom, puna toksina i da to može izazvati bolnost. Oni se na pomenuti način evakuiraju iz organizma. Savremene naučne medicinske studije, koje se provode u svijetu, pokazale su da postoji evidentna razlika u sastavu kapilarne krvi uzete iz prsta (odakle se obično uzima za analizu) i one uzete prilikom hidžame. Laboratorijski nalazi pokazuju tu razliku. Eliminisana masa sadrži 80 - 90% biološkog i hemijskog "otpada", a samo 10 - 20% krvnih elemenata. Biološke meterije koje moramo eliminisati nastaju kao proizvodi našeg metabolizma, a intenzivnije se stvaraju kao posljedica stresa, nekretanja te štetnih životnih navika (nespavanje, pušenje, sjedeći način života itd). Hemijske otpadne materije su toksini koje u organizam unosimo hranom, vodom i zrakom, te brojnim lijekovima. Stav savremene medicine o hidžami ? Hidžama spada u tzv "regulatorne" medicinske metode. Regulatorna je nazvana jer djeluje na bazični regulatorni sistem u organizmu koji je odgovoran za održavanje homeostaze, odnosno ravnoteže nebrojenih faktora.ElvirBasic
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi