Erden dva mjeseca van parketa

Erden dva mjeseca van parketa

M. Šljivak

Košarkaš Bešiktaša Semih Erden povrijedio se sinoć tokom utakmice njegovog tima u Eurochallenge kupu protiv njemačkog Gottingena koju je turski tim dobio 105:94.

Erden je slomio palac lijeve ruke, a prema prvim procjenama klupskih ljekara 25-godišnji centar će sa terena odustvovati minimalno dva mjeseca.

Turski reprezentativac je u Bešiktaš stigao iz Cleveland Cavaliersa, dok se ne okonča lock-out u NBA ligi. Pored Bešiktaša, u Evropi je Erden nastupao još za Darussafaku, Partizan i Fenerbahce, dok je u NBA ligi pored Clevelanda igrao još za Boston Celticse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.