Eric Bledsoe se vraća početkom sljedeće sedmice

Eric Bledsoe se vraća početkom sljedeće sedmice

Playmaker Phoenix Sunsa Eric Bledsoe mogao bi se vratiti na NBA parkete početkom sljedeće sedmice. 

24-godišnji playmaker Sunsa doživio je tešku povredu prije dva mjeseca i prognoze su bile da je za njega završena sezone. Međutim, oporavak je prošao mnogo bolje i brže od očekivanog, pa bi Bledsoe mogao zaigrati protiv LA Clippersa u ponedjeljak večer. 

"Možda ćemo Erica pomalo uvoditi s klupe. Nadamo se da će u završnici utakmice biti na parketu. Ako ga odmah stavimo u prvu petorku, to bi nas moglo koštati u sljedećih nekoliko utakmica. To može poremetiti uloge igrača". 

"Neki igrači koji u odsutnosti glavnih igrača morali preuzimati više odgovornosti i više šuteva se tek trebaju prilagoditi na njihov povratak", izjavio je trener Jeff Hornacek. 

Bledsoe ove sezone ima prosjek od 18 poena i 6 asistencija po utakmici, i predstavljao bi veliko pojačanje za Sunse koji su trenutno sedmi na Zapadu i bore se za plasman u doigravanje. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.