Euroliga kaznila Partizan

Zbog lasera i upaljača na parketu Pionira

Euroliga kaznila Partizan

Partizan je u drugom kolu izgubio od CSKA Moskve tek nakon produžetaka. Neki navijači nisu bili zadovoljni tim ishodom, pa je u teren ubačeno nekoliko upaljača. 

Danas je iz sjedišta Eurolige u Humsku stigla kazna nakon izvještaja disciplinskog sudije Eurolige. "Tokom utakmice publika je na teren ubacila dva upaljača. U četvrtoj četvrtini jedan laser je uperen u lice učesnika," stoji u izvještaju sudije. Partizan je dužan da plati kaznu u iznosu od 6.000 eura. U saopštenju Eurolige navodi se da bi svaki naredni prekršaj mogao biti još rigoroznije kažnjen. 

 

Partizan je u prethodnoj sezoni bio klub sa najviše kazni, a ukupno su čelnici kluba na račun Eurolige uplatili 50.000 eura. Iz Partizana su rekli da je i ovaj podatak jedan od razloga kazne beogradskom klubu. Napomenuli su navijače da bi u slučaju ponavljanja ekscesa, Euroliga mogla kazniti klub i sa 100.000 eura, ali i suspenzijom dvorane, pa bi Partizan mogao igrati domaće utakmice na terenu udaljenom 300 km od Pionira.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.