"Evropljani bi se prošetali do NBA titule"
(Foto: EPA)

Damjan Rudež uvjeren

"Evropljani bi se prošetali do NBA titule"

M. Šljivak

Hrvatski košarkaš i nekadašnji igrač Orlanda i Indiane, Damjan Rudež, smatra da bi se evropski košarkaši prošetali do NBA titule.

On je uvjeren kako u najjačoj ligi svijeta nikada nije bilo većeg kvaliteta igrača sa Starog kontinenta.

"Giannis Antetokounmpo i Luka Dončić su sigurni u ekipi. Moram da stavim Bojana Bogdanovića, a pod košem bi bili Nikola Jokić i Nikola Vučević. Oni nikoga ne bi moglo da odbrane, ali bi zato igrali dobru košarku", istakao je Rudež za Jutarnji i nastavio je:

"Od bekova su to još Ricky Rubio, Bogdan Bogdanović, Evan Fournier, Dennis Schroder i Tomas Satoransky. Konkurencija pod košem je strašna. Gobert, Porzingis, Sabonis, Gallinari, Maarkanen, Jokić, Šarić, Zubac, Nurkić"...

"Definitivno bi se mogla složiti zastrašujuća ekipa koja bi se prošetala do titule. Mislim da nikad u NBA nije bilo ovoliko franšiznih igrača iz Evrope koji su prva ili druga opcija u ekipama", rekao je Rudež.

Ovaj iskusni košarkaš je u najjačoj ligi svijeta odigrao 146 utakmica za Magic i Pacerse i ubacivao je 3.3 poena po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi