Evropski prvak slavio u Zagrebu

Euroliga, 6. kolo

Evropski prvak slavio u Zagrebu

Edmir Škorić

Iako nije u top-formi, evropski prvak Barcelona nije imala nikakvih problema u Draženovoj dvorani, te je sa ubjedljivih 94:75 savladala Cibonu i nanijela joj i šesti poraz.

Španci su igrali bez Juana Carlosa Navarra i Petea Mickeala, no to se nije previše osjetilo. Ipak, imali su raspoloženog Rubija (18p), Inglesa (16p), Morrisa (15p) i Vasqueza (14p). Kod domaćih se istakao Bogdanović sa 26 ubačenih poena.

No, ono što je obilježilo današnji meč, to su tri minute šutnje publike koja je za Cibonu šutjela uz transparent:  "Ovako će zvučati ako Cibona nestane."

Valencia je, u dosta izjednačenoj utakmici, na kraju za dva koša bila bolja od Panathinaikosa (69:73). Grci su do odlaska na odmor imali dva poena prednosti (39:37), a ta se prednost i povećala u trećoj četvrtini. Ipak, gosti dobivaju zadnju dionicu rezultatom 25:12 i dolaze do pobjede. Panatu je ovo drugi poraz, Valenciji treća pobjeda.

Romain Sato je kod domaćih upisao 19 poena, dok su u redovima gostiju svoju noć imali Mando De Colo (14p), Duško Savanović (12p), te Victor Claver (12p).

Efes Pilsen je u Istanbulu sa 84:78 savladao Union Olimpiju u susretu grupe D. Slovencima je pripala druga i treća četvrtina, poslije koje su imali i prednost, no turski predstavnik u zadnjih deset minuta pravi razliku i dolazi do trijumfa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.