Fahro Alihodžić karijeru nastavlja na Kosovu

Košarkaš rodom iz BiH potpisao za Sigal Prištinu

Fahro Alihodžić karijeru nastavlja na Kosovu

Fahro Alihodžić, košarkaš rođen u BiH sa pasošem Velike Britanije, karijeru će nastaviti na Kosovu.

Naime, ovaj 208 centimetara visoki centar je potpisao ugovor sa Sigal Prištinom nakon što je prošlu sezonu proveo u belgijskom Leuvenu za koji je u tamošnjem šampionatu prosječno bilježio 8.7 poena i pet skokova po utakmici.

Inače, 28-godišnji Alihodžić je u prošlosti nekoliko puta dobijao pozive selektora BiH, ali je iste odbio pošto je želio nastupati za selekciju VB.

Ovaj rođeni Vlaseničanin je kroz svoju profesionalnu karijeru osim Leuvena igrao još za Kaposvari, Rethymno, Estudiantes Concordiju, Promitheas Patras i Panionios, dok je nastupao i za ekipe nekoliko američkih koledža - Fordham, Southeastern Iowa CC i UAB.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi