Fantastična partija Edina Bavčića

Fantastična partija Edina Bavčića

Aris je u drugoj utakmici doigravanja košarkaškog prvenstva Grčke slavio nad PAOK-om 73:70. Ovo je serija koja se igra za treće mjesto u tamošnjem šampionatu i trenutni rezultat je 1:1.

Ono što nas posebno može radovati je igra našeg reprezentativca koji je bio najbolji igrač utakmice te još jednom potvrdio veoma dobru aklimatizaciju u jednoj od najjačih evropskih liga.

Bavčić je na parketu proveo 32. minute i kada vam nabrojimo šta je sve postigao naš internacionalac za to vrijeme, zaista ćete se zapitati kako mu je sve to pošlo za rukom.

A, zaista je bio briljantan. Naš igrač je postigao 22 poena. Za dva je gađao 4-8, za tri 3-7, dok je sa linije slobodnih bacanja imao skor od 5-6. Bio je Bavčić i double-double pošto je imao i 10 skokova. Uz jednu ukradenu loptu, valorizacioni indeks uspješnosti je iznosio velikih 25 bodova (najveći na utakmici).

Uz njega još su se istakli Charalampidis koji je dodao 20 poena, kao i Sloukas sa 13. Kod poraženih najprecizniji su bili Stiggers i Dozier koji su postigli po 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.