Fantastična utakmica Nihada Đedovića u pobjedi Bayerna

Đedović slavio protiv Domercanta

Fantastična utakmica Nihada Đedovića u pobjedi Bayerna

S večerašnje tri utakmice završen je prvi krug košarkaške Eurolige. U sve tri utakmice pobjede su slavile domaće ekipe. 

Bayern je u Minhenu pobjedom protiv Galatasaraya 88:68 potvrdio plasman u drugi krug takmičenja. Najbolji igrač minhenskog sastava bio je naš Nihad Đedović sa 15 poena, 6 skokova, 4 asistencije i indeksom korisnosti 20. 

S druge strane u redovima Galatasaraya najbolji je bio bivši naš reprezentativac Henry Domercant koji je zabilježio 15 poena, 4 skoka i 3 ukradene lopte za indeks 17. 

Laboral Kutxa je u utakmici koja nije mnogo odlučivala slavila pobjedu protiv Lokomotiv Kubana sa 84:71. Milko Bjelica je sa 15 poena bio najbolji kod pobjednika, a Marcus Williams sa 19 kod poraženog tima. 

U posljednjoj utakmici Strasbourg je bio bolji od Milana sa 76:67. Tim Abromaitis je sa 23 poena predvodio Francuze do pobjede, dok je Curtis Jerrells sa 17 poena bio najbolji kod "Šminkera" iz Milana. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.