Fantastični Farmar demolirao Olympiacos u Istanbulu

Efes pregazio aktuelnog prvaka

Fantastični Farmar demolirao Olympiacos u Istanbulu

Midhat Šljivak

Anadolu Efes je lagano došao do pobjede u derbiju 2. kola Eurolige protiv Olympiacosa kojeg su savladali sa ubjedljivih 98:72.

Praktički se pobjednik u ovoj utakmici znao već nakon prvih deset minuta u kojim je Efes dominirao parketom, te su prvi period dobili rezultatom 30:13. Prednost su dodatno povećali na poluvremenu na koje su otišli sa 22 razlike 54:32.

Olympiacos je uspio u trećoj četvrtini malo smanjiti prednost, pa se u završnih deset minuta susreta ušlo sa plusom od 17 poena u korist Efesa 74:57. Završnih deset minuta bilo je rutinsko odrađivanje posla za Efes. Dodatno je tim iz Istanbula povećao svoju prednost te je stigao do prve pobjede u Euroligi.

Jordan Farmar je bio nezaustavljiv po košarkaše Olympiacosa, te je Amerikanac ubacio 28 poena, a dodao je i devet asistencija i osam skokova. Vujačić je dodao 15 poena za Efes, dok je Spanoulis sa 14 poena bio najefikasniji u poraženom sastavu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.