Fantastični James odveo Miami na korak od velikog finala
Foto: EPA

Heat pred velikim finalom

Fantastični James odveo Miami na korak od velikog finala

Midhat Šljivak

Košarkaši Miami Heata savladali su sinoć na svom parketu ekipu Indiana Pacersa 102:90, te su poveli s 3:1 u finalnoj seriji Istočne konferencije. 

Heat je u ovom susretu vodio od prve do posljednje minute i na kraju su sasvim zasluženo došli do treće pobjede u seriji. 

Otvorili su susret serijom 8:0, bez većih problema su održavali vodstvo tijekom prve dionice, nakon koje su imali prednost od osam razlike, 27:19.

Iako su u nekoliko navrata imali dvocifrenu prednost tijekom druge četvrtine, Heat je dozvoljavao Pacersima da se vrate u igru. Indiana je konstantno bila na minusu od dva napada, da bi na odmor otišli s pet poena zaostatka, 49:44.

Ipak, Heat je razbio Pacerse u trećoj četvrtini. LeBron James bio nezaustavljiv po protivnički tim, a prednost je rasla iz napada u napad. Imali su domaći košarkaši i 19 poena prednosti, ali se u posljednju četvrtinu ušlo sa 16 poena prednosti u korist Miamija, 80:64.

Ako se Indiana nadala nekom čudu u završnoj dionici, sve su im nade pokopane već na otvaranju posljednje četvrtine. Miami je ubrzo dodatno povećao prednost, koja je u jednom trenutku iznosila i 23 poena prednosti, nakon čega je domaći tim stao na kočnicu.

Dozvolio je Miami Indiani da smanji zaostatak u finišu utakmice na pristojnih 12 razlike, te su na kraju slavili pobjedu rezultatom 102:90.

Ovom pobjedom Heat je došao na korak od velikog finala. Potrebna im je još jedna pobjeda kako bi došli u mogućnost da brane titulu NBA šampiona.

Fantastičan je u ovom susretu bio LeBron James. Susret je završio s double-double učinkom od 32 poena i 10 skokova, a sjajan je bio i Chris Bosh sa 25 poena u ovom susretu. Kod Pacersa Paul George je ubacio 23 poena, dok je David West uz 20 poena dodao i 12 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.