Fantastični Marinković odveo Partizan do pobjede u Zagrebu

Cedevita u sezonu krenula porazom

Fantastični Marinković odveo Partizan do pobjede u Zagrebu

M. Šljivak

Košarkaši Partizana pobijedili su kao gosti Cedevitu 84:87 u prvom kolu ABA lige.

Odličan meč odigrali su crno-bijeli i na kraju zasluženo nose bodove iz Zagreba.

Već od prve minute beogradski tim je nametnuo svoj ritam igre. Prednost je rasla iz napada u napad i nakon deset minuta igre gosti su imali 11 poena prednosti, 17:28.

Nastavio je Partizan sa boljom igrom i u drugoj dionici. Do poluvremena je razlika narasla na plus 21 i činilo se kako povratka Cedeviti nema (32:53).

Međutim, domaći su se u nastavku malo probudili. Počeli su i pogađati neke šuteve, razlika se polako topila, pa je u posljednjoj dionici Cedevita došla na minus pet, 69:74.

Dopustio je Partizan Cedeviti na kraju da se potpuno vrati. Došli su na samo minus dva, ali na kraju do velikog preokreta nisu mogli i Partizan je došao do trijumfa.

Vanja Marinković je briljirao sa 25 poena kod gostiju, dok su kod Cedevite Bell i Cobbs ubacili po 19 poena.

Andrija Stipanović je u domaćem timu ubacio osam poena, dok je Amar Gegić ubacio šest kod Partizana.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi