Fantastično izdanje Stipanovića u Ligi prvaka

Gostujuća pobjeda Cluja

Fantastično izdanje Stipanovića u Ligi prvaka

A. Čaušević

Bivši bh. reprezentativac Andrija Stipanović je na gostovanju kod Brindisija odigrao jednu od svojih najboljih partija u posljednje vrijeme. 

U susretu drugog kola košarkaške Lige prvaka Cluj Napoca je u gostima pobijedio Brindisi rezultatom 71:76, a Stipanović je meč okončao sa 22 poena.

Gosti iz Rumunije su utakmicu prelomili u trećoj dionici koju su dobili rezultatom 12:17. Inače, utakmica je bila nefikasna sve do posljednje dionice u kojoj je postignuto više od trećine od ukupnog broja poena (30:29).

Stipanović je osim 22 poena dodao još šest skokova i jednu asistenciju. Effikasniji od njega u pobjendičkom timu bio je samo Patrick sa 24 poena. Kod domaćih se istakao Perkins sa 19 poena.

Nakon dva odigrana kola Cluj ima maskimalan učinak, u trećem kolu početkom novembra rumunski klub će gostovati u Izraelu ekipi Hapoel Holona.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi