Farmar iz Lakersa u Netse

Netsi doveli treće pojačanje

Farmar iz Lakersa u Netse

Nakon Travisa Outlawa i Johana Petroa, Jordan Farmar je postao treći igrač koji je pojačao redove New Jersey Netsa, prošle sezone najlošije momčadi NBA lige.

Farmar je u NBA ligu stigao sa samo 19 godina sa UCLA-e, a već u 23-godini ima dva naslova NBA prvaka s LA Lakersima. U redovima Lekersa je imao status rezerve Dereku Fisheru, ali se nakon dolaska Stevea Blakea odlučio napustiti klub.

Farmar je s Netsima potpisao ugovor na tri godine prema kojem će zaraditi oko 12 miliona dolara. U Lakersima je bilježio 6.9 poena i 2.1 asistenciju prosječno. Netsi su namjeravali dovesti Jamesa, Bosha ili Wadea, a doveli su trojicu igrača koji im ne garantuju mnogo bolju sezonu od ove u kojoj su bili katastrofalni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti