Farmar pojačao Maccabi

Iz NBA u Izrael

Farmar pojačao Maccabi

Jordan Farmar je treći košarkaša New Jersey Netsa koji će zbog lockouta karijeru nastaviti prijeko Atlantika.

Nakon što je Deron Williams potpisao za Bešiktaš, a Saša Vujačić za Anadolu Efes, bek Farmar se odlučio za najtrofejniji izraelski klub Maccabi iz Tel Aviva. Bivši igrač Los Angeles Lakersa je kao i svi drugi potpisao ugovor koji se prekida onog momenta kad se ukine lockout.

U Maccabi je stigao i Jon Scheyer, bek sveučilišta Duke koji će kao i Farmar igrati sa izraelskim dokumentima jer po pravilima u toj zemlji u domaćoj ligi mogu igrati samo 4 igrača koji to ne posjeduju. Trener David Blatt je u prošlosti već imao razgovore sa Farmarom, a jedna od bitnih stavki da ga privoli bila i je i činjenica da talentovani košarkaš ima hebrejske korijene.

Maccabi će sljedeće sezone uz Euroligu, prvenstvo i Kup Izraela igrati i NLB ligu pa će Farmara vidjeti i publika u Širokom Brijegu i regionu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije